etransport.pl www.dobryparking.pl www.kierowcadozabrania.pl www.zakazyruchu.pl
 
  

Mięso a'la gulaszowe w słoiku.

Autor autor - shayba »
Czas przygotowania Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)
Mięso a'la gulaszowe w słoiku. - składniki:
  • - 4kg. np. łopatka lub szynka (ja robię dużo) dlatego taka ilość.
  • - przyprawy:
  • - bulionetka wołowa lub kostka wołowa
  • - papryka słodka
  • - pieprz cayenne
  • - przyprawa do mięs knorr
  • - curry
  • - lub według uznania :-)
Mięso a'la gulaszowe w słoiku. - sposób przygotowania:
Mięso kroimy w kostkę taką większą, wrzucamy od rondla, rondel najlepiej na podkładce, smażymy na oliwie z oliwek. Jak się już podsmaży, dajemy przyprawy kostkę lub bulionetkę i 15-20minut pod przykryciem na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Ja trzymam na ogniu około 60-70minut. Jak mięsko jest już dobre przekładamy gorące do słoików, tak 3/4słoiczka. Jak zostaje trochę "sosu własnego" dolewam po równo do każdego słoiczka. Słoiczki wyparzone, wieczka nowe. Potem pasteryzujemy według przepisu Kini metodą Tyndala w osolonej wodzie. Ja robię w słoiczkach takich mniejszych chyba mają około 0, 34 litra. Z tych 4 kg wychodzi około 12 słoików. Narzeczony bierze w trasę, potem dodaje tylko jakiś sos lub według pomysłu i uznania. Trzymają się bez lodówki, chyba że trafi się jakieś felerne wieczko. Z ostatniej partii odpadł mi jeden słoiczek.

Smacznego. : -)
Dodatkowe informacje:
  • bardzo pikantne
Wasze komentarze
By dodać własny komentarz musisz się zalogować