Autor - Taboo | |
Czas przygotowania - powyżej 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
Mięso - szynka, karkówka, gulaszowe - do wyboru. Przyprawy, do wyboru. słoiczki - mogą być po dżemie, lub większe jak kto lubi więcej jeść. | |
Sposób przygotowania: | |
Kroimy mięso w średnią kostkę, posypujemy ulubionymi przyprawami - tylko nie za dużo bo będzie gorzkie. Następnie zostawiamy na godzinę. Po godzinie pakujemy do słoików, wieczka zakręcamy z czuciem [ tak średnio ]. Następnie wkładamy do piekarnika, na 1h15' i 185 stopni. Lepiej nie dogotować. Po tym czasie zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Odpada pasteryzacja. Na szlaku wystarczy podgrzać, ewentualnie z odrobiną wody, dodać jakiś sos pieczeniowy i danie gotowe. Można jeść z ziemniakami, pieczywem - do wyboru. Nie jest to danie z Hiltona, ale zjadliwe. Słoiki nie pękają - chyba że trafi się jakiś wybrakowany, ale to rzadkość. Sposób wypróbowany - smacznego. Potrawa raczej dla kierowców mających lodówki w autach. |