Kuchnia Kierowcy

kurczak

  
Autor - silvia
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

ćwiartki z kurczaka, udka, skrzydełka - co kto lubi z drobiu

Sposób przygotowania:

ćwiartki z kurczaka gotuję w wodzie do miękkości. Wyciągam z garnka i studzę. Następnie posypuję przyprawami ( kto co lubi) i obsmażam na patelni w oleju. Wkładam do słoików. Zalewam pozostałym tłuszczem z patelni, jeśli tłuszcz nie wypełnia 1/3 słoika dolewam oleju z butelki. Zakręcam słoik i pasteryzuję 10 minut. Słoik może stać rok, dwa itd., dopóki nie otworzysz i nie podgrzejesz. Możesz zaprawić każdym sosem, który lubisz lub tylko podgrzać i zjeść z pieczywem. Smacznego.

Wasze komentarze

oobasiaaoo
2015-11-07 15:49:46
Cukierek
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja