Autor - barney1977 | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
Skład na farsz; 1kg mięsa mielonego 3 jajka 2 średnie cebule 1,5 bułki zamoczonej w mleku lub wodzie Sól Pieprz Zalewa; 4 szklanki wody 1 szklanka octu 4 łyżki cukru 1 łyżka soli 1 liść laurowy 4-5 ziarenek ziela angielskiego ok 5-6 cebuli | |
Sposób przygotowania: | |
Wszystkie składniki na farsz mieszamy, robimy tak samo jak kotlety mielone tylko z tą różnicą że pieczemy je nie większe niż piłeczki pingpongowe. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia. Na zalewę cebulę kroimy w talarki, wszystko gotujemy przez 3-4 min. Gorącą zalewą zalewamy klopsiki poukładane w słoikach. NIE TRZEBA PASTERYZOWAĆ. Wytrzymuje 4 tygodnie -SPRAWDZONE !!! |
Kinia_etransport.pl
2016-04-08 16:36:10 | Sezon grillowy na parkingach się rozpoczyna więc przepis się na taką zakąskę na pewno się świetnie sprawdzi |