Kuchnia Kierowcy

Kalafior faszerowany

  
Autor - Robson
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Kalafior
mięso mielone
cebula
papryka
jajko
mąka lub bułka tarta
przyprawy (vegeta,pieprz etc.)

Sposób przygotowania:

Kalafiora należy sparzyć tak aby się nie rozwalał, następnie po sparzeniu dzielimy go na tzw. różyczki. W międzyczasie jak kalafior się parzy przygotowujemy nadzienie czyli mięso mielone (takie same jak do kotletów mielonych). Jak już to wszystko mamy zrobione w różyczki wpychamy ten farsz(małą garstkę, tak żeby nie wypadało) i obtaczamy to wszystko w mące lub w bułce tartej (ta sama procedura co dla kotletów mielonych lub schabowych). Smażymy na dobrze rozgrzanym i głębokim oleju w początkowej fazie lecz po chwili trzeba zmniejszyć ogień aby się nie przypaliło tylko delikatnie dusiło(najlepiej smażyć pod przykryciem), żeby mięso nie było surowe (obracać jak kotlety). Można spożywać na gorąco i na zimno. Danie do wykonania na parkingu (jesli mamy składniki) lub zabrać z domciu gotowe i tylko odgrzać w trasie. Smacznego!!!

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja