Autor - Robson | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
Kalafior mięso mielone cebula papryka jajko mąka lub bułka tarta przyprawy (vegeta,pieprz etc.) | |
Sposób przygotowania: | |
Kalafiora należy sparzyć tak aby się nie rozwalał, następnie po sparzeniu dzielimy go na tzw. różyczki. W międzyczasie jak kalafior się parzy przygotowujemy nadzienie czyli mięso mielone (takie same jak do kotletów mielonych). Jak już to wszystko mamy zrobione w różyczki wpychamy ten farsz(małą garstkę, tak żeby nie wypadało) i obtaczamy to wszystko w mące lub w bułce tartej (ta sama procedura co dla kotletów mielonych lub schabowych). Smażymy na dobrze rozgrzanym i głębokim oleju w początkowej fazie lecz po chwili trzeba zmniejszyć ogień aby się nie przypaliło tylko delikatnie dusiło(najlepiej smażyć pod przykryciem), żeby mięso nie było surowe (obracać jak kotlety). Można spożywać na gorąco i na zimno. Danie do wykonania na parkingu (jesli mamy składniki) lub zabrać z domciu gotowe i tylko odgrzać w trasie. Smacznego!!! |