Kuchnia Kierowcy

Fasolka po nibybretońsku

  
Autor - fuego
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

- fasolka w sosie pomidorowym w puszcze (najlepsza jest ta dostępna w anglii w puszkach co na promie podają w knajpie) albo nasza ze słoika (dostępna w markecie)
- kiełbaska
- cebula
- masło/olej
- przyprawy (według gustu)

Sposób przygotowania:

Na patelnię wrzucamy trochę tłuszczu, żeby się rozgrzał. W tym czasie kroimy drobno kiełbaskę i cebulę. Następnie wrzucamy je na patelnie, podsmażamy (nie za dużo, żeby cebulka się zeszkliła a nie spaliła ^^ - można też najpierw wrzucić kiełbaskę, a póżniej tylko na chwilkę cebulę). Jak już kiełbaska z cebulą są gotowe, dodajemy fasolę w sosie pomidorowym (tylko mieszać trzeba cały czas, żeby sos się nie przypalił, bo potrawa zrobi się słodkawa i będzie kiepsko pachnieć ;P ).
Przyprawiamy według uznania (ja dodaję suszoną bazylię, paprykę, czosnek i sól). Podgrzewamy wszystko razem i można wcinać: ) Smacznego.

Wasze komentarze

Kamil1948
2018-04-08 08:54:12
Ciekawy pomysł, lubie fasolke po bretonsku, ale te kupne gotowe są słabe. Jutro kupie składniki przed wyjazdem i będę testował. We wtorek przyrządze. Pozdrowienia i dzięki.
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja