Kuchnia Kierowcy

bigos kierowcy

  
Autor - staryszoferniepseudo
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

kapusta kiszona-słoik,0.5 kg.kiełbasy lub 0.5 miesa mielonego 2 cebule, przecier pomidorowy,cebula,przyprawa do bigosu lub papryka w proszku

Sposób przygotowania:

wrzucic kapuste ze sloika do gara z woda i zagotowac, wode odlac. w tym samym czasie podsmazyc kielbase z cebulą na tluszczu i dodac odsaczoną kapuste i podsmazac mieszajac ok 15-20 min. dodac przecier i przyprawe za 10 min do jedzenia. smacznego!!

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

mcl_7
2014-01-17 16:09:40
Czy jeśli do bigosu dodam cebule i zawekuje 2 razy czy słoiki utrzymają mi się 3-4 tygodnie? Prosze o szybka odp. Pozdrawiam
leon
2014-01-17 16:31:17
Proponowałbym odpuścić sobie tą cebule. Prawdopodobnie bigos po tak długim czasie będzie zepsuty.
mcl_7
2014-01-17 16:38:53
Gdy zawekuje dwukrotnie bez cebuli powinien wytrzymać te 3-4 tygodnie? Czy tez moze być problem? Bo nie wiem czy w ogole warto sie za to zabierać.
leon
2014-01-17 16:46:52
Wytrzyma na pewno, testowałem w upały, nie było problemu.
zobacz też przepis na mięso w słoiku na obiad.
Kinia_etransport.pl
2014-01-17 17:18:12
Spokojnie bigos wekuj 2 razy i nie przejmuj się. Wekuję standardowy, tradycyjny bigos, wekuję też bigos np z kabaczka i jeszcze nie było przykrych niespodzianek (zepsutych) :)
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja