Kuchnia Kierowcy

BiedaKotlet

  
Autor - dareckisIRL
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

2 podwójne filety z kurczaka
3 łyżki stołowe m±ki ziemniaczanej
3 łyzki stołowe majonezu
2 jajka kurze
przyprawy pieprz sól
olej
patelnia

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka myjemy i ods±czamy z nadmiaru wody najlepiej papierowym ręcznikiem następnie kroimy w drobn± kostkę przyprawiamy według uznania i odstawiamy na bok. Do miski wbijamy 2 jaka i troszkę je trzeba roztrzepać widelcem następnie dodajemy 3 łyzki majonezu i tyle samo m±ki ziemniaczanej mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanej masy dodajemy wczesniej pokrojone w kostke filety i mieszamy ze sob±. UWAGA razem wymieszane składniki nie powinny byc za rzadkie ani za gęste!!!W razie czego dodajemy albo m±ke lub jajko. Tak przygotowane składniki dajemy na wczesniej rozgrzany olej formuj±c kształt niewielkiego kotleta schabowego. Obracamy na drugi bok po uzyskaniu złocisto-br±zowego koloru. Jesli chodzi o przyprawy to jest bez ograniczeń można dodac nawet ketchup każdy według uznania i fantazji. Zycze smacznego

Wasze komentarze

janek6288
2012-06-03 19:12:44
przepis super!!! sam czasami robię takie w domu. Ale ja dodaję do tego jeszcze starty ser żółty. POLECAM!!!
Yeti
2012-06-10 23:15:13
No zrobiłem, i nie zjadłem... Nawet nie polizalem... wszystko zjedli kumple... Nic nie zostawili... więc chyba było dobre...
neurot
2013-10-22 01:40:14
jak pisałem w swoich przepisach - warto używać zmiażdżonych/zmielon ych płatków kukurydzianych (¶niadaniowych). Panierka lepsza, a i trudniej j± zwęglić na patelni.
Z majonezem jeszcze szczerze nie próbowałem - człowiek uczy się całe życie...
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja