Kuchnia Kierowcy

Wątróbka do smarowania

  
Autor: Kinia_etransport.pl">
Autor: Kinia_etransport.pl">
Autor - pingu
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

1. 0.5kg wątróbki / ja używam drobiowej ale nadaje się każda /
2. 0.5 kg słoniny
3. 0.5 kg cebuli
4. przyprawy / sól . pieprz . majeranek . sos sojowy /

Sposób przygotowania:

Słoninę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka.
Na niezbyt mocnym ogniu wytapiamy smalec.
Wątróbkę przepuszczamy przez maszynkę.
Cebulę kroimy w drobna kostkę.
Kiedy słonina ma już złocisty kolor dodajemy zmieloną wątróbkę. Smażymy ok. 15 min. / nie dłużej bo stwardnieje /
Na patelni przysmażamy cebulę i wszystko razem mieszamy. doprawiamy do smaku.
Nakładamy do słoików gorące.
Słoiki stawiamy dnem do góry i... . . gotowe: )
Nie wymaga pasteryzowania.
Zdecydowanie inny smak niż typowo mięsne konserwy więc prawdziwa odmiana:)

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja