Kuchnia Kierowcy

Spagetti z gorgonzolą

  
Autor - MartinKRK81
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

500 g spaghetti
3 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 szkl. śmietanki 36%
trochę soku z cytryny do smaku
200 g sera gorgonzola (ser pleśniowy)
świeżo mielony pieprz i gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Czosnek obierz i rozgnieć. Rozgrzej masło w garnku o grubym dnie, dodaj czosnek i smaż przez chwilę, cały czas mieszając. Wlej do garnka 1/3 szklanki śmietany, wkrósz gorgonzolę i mieszaj, aż ser zupełnie się rozpuści, jednak nie dopuść do tego, aby się zagotował. Dodaj pozostałą śmietanę, wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy sos osiągnie konsystencję gęstej śmietany, posól, popieprz i dodaj gałki muszkatołowej i soku z cytryny do smaku. Polej sosem gorące spaghetti i każdą porcję posyp jeszcze odrobiną pieprzu i gałki muszkatołowej. Można jeszcze posypać parmezanem i natką pietruszki


Smacznego:)

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja