Autor - Ańdzia | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
Porcja na słoik 3/4 litra 8-9 ugotowanych pierogów ruskich lub z mięsem kostka smalcu 1/2 szklanki oleju | |
Sposób przygotowania: | |
Słoik napełnić pierogami i zalać roztopionym smalcem z olejem. Pierogi powinny być przykryte zalewą. Następnie zakręcamy nakrętkę i pasteryzujemy ok 1 godz. Po tym czasie słoik odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do wystygnięcia. W ten sam sposób możemy przygotować kluski śląskie(kopytka). Smacznego! |
malga1956
2016-04-22 13:00:25 | Wiecie, tylko dlatego zarejestrowałam się, aby Wam powiedzieć że sposoby i przepisy są świetne. Mój pan i władca nie jest co prawda kierowcą tir-a, ale jest na wyjeździe, a zjeść po domowemu lubi. Kłopot tylko w tym że torba ze słojami sporo waży, a wpada do domu autokarem. No, ale jakoś sobie musi z tym radzić. Pozdrawiam wszystkich ! |
Kinia_etransport.pl
2016-04-22 13:26:56 | malga - ogromnie nas cieszy, że przepisy z KK służą nie tylko kierowcom. super! :) |
nati1992
2023-10-16 21:32:06 | Robiłam super tylko jedno małe pytanie ile czasu można je tak przechowywać? Pół roku? Rok? |
jacek-kuba
2023-10-17 17:45:59 | 9 pierogów to niewiele, ale do tego kostka smalcu i pół szklanki oleju -to już chyba oiom tylko pomoże. Boże miej czytających w swojej opiece. To jakaś paranoja przecież jest. |