Kuchnia Kierowcy

Micro zapiekanka ziemiaczana

  
Autor - patak
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Kilka młodych ziemniaków,
1 duża cebula,
Jakieś mięso ( ja użyłem kuleczek mięsnych, mogą być frykadelki),
2 większe ogórki kwaszone,
parę dkg sera żółtego,
sól, pieprz, czosnek granulowany, koper, keczup.

Sposób przygotowania:

W życiu każdego szofera następuje taka chwila, że kończy się mu gaz w butli. Tyłek uratowała mi kuchenka mikrofalowa którą zamontowałem w aucie rok temu, służyła mi zawsze do przygrzewania jedzonka, a dzisiaj postanowiłem wykorzystać ją do wyższych celów: )

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry. Cebule siekamy tak jak mamy ochotę. Nasze mięsko i ogórki traktujemy w podobny sposób. Wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika dodajemy pieprz, sól, czosnek, koper i keczup, mieszamy i posypujemy żółtym serem. Przykrywamy i wstawiamy do kuchenki na 15min, po tym czasie odkrywamy i powtarzamy operacje drugie 15min.

Danie należy podawać z dobrze schłodzonym brovarkiem, w moim przypadku był to ŻUBR: )

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja