Kuchnia Kierowcy

Gulasz na szybko.

  
Autor - Iskra_wlkp
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Łopatka wieprzowa
Przyprawy wg uznania.

Sposób przygotowania:

Stan pierwotny dania wykonuje się w zaciszu domowym.
Łopatkę należy pokroić w grubszą kostkę, wrzucić do rondelka, doprawić czym dusza pragnie - kto co lubi ( ja dodatkowo podlewam czerwonym winem ).
Po uzyskaniu miękkości należy mięsko porcjami włożyć do słoiczków i zalać sosem własnym. W razie nie "chwycenia" zakrętek - słoiczki podgotować w większym garze.
A w trasie... weekend, niedziela. Przydałby się dobry obiadek z mięchem - więc odkręcamy słoiczek z łopatką, wrzucamy zawartość do gara, podgrzewamy, zaciągamy ( wg uznania ) mąką, śmietanką, gotowym sosem z papierka.

Oczywiście zamiast łopatki może być każde inne mięcho. Byleby kości nie było, bo się zepsuje.
Mój Jaśnie Pan masowo pobiera takie słoiczki z domu.

Smacznego.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja