Autor - Iskra_wlkp | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
Łopatka wieprzowa Przyprawy wg uznania. | |
Sposób przygotowania: | |
Stan pierwotny dania wykonuje się w zaciszu domowym. Łopatkę należy pokroić w grubszą kostkę, wrzucić do rondelka, doprawić czym dusza pragnie - kto co lubi ( ja dodatkowo podlewam czerwonym winem ). Po uzyskaniu miękkości należy mięsko porcjami włożyć do słoiczków i zalać sosem własnym. W razie nie "chwycenia" zakrętek - słoiczki podgotować w większym garze. A w trasie... weekend, niedziela. Przydałby się dobry obiadek z mięchem - więc odkręcamy słoiczek z łopatką, wrzucamy zawartość do gara, podgrzewamy, zaciągamy ( wg uznania ) mąką, śmietanką, gotowym sosem z papierka. Oczywiście zamiast łopatki może być każde inne mięcho. Byleby kości nie było, bo się zepsuje. Mój Jaśnie Pan masowo pobiera takie słoiczki z domu. Smacznego. |