Autor - Ania_Be | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
• Świeże ogórki • Sól do zapraw • Koperek • Czosnek • Pieprz • Ziele angielskie • 1 liść laurowy • Woreczek strunowy lub foliowy | |
Sposób przygotowania: | |
1. Przygotowanie ogórków: Dokładnie umyj świeże ogórki i odetnij końcówki. 2. Pakowanie: Wrzuć ogórki do woreczka strunowego lub foliowego. 3. Dodaj przyprawy: Dodaj sól do zapraw, świeży koperek, kilka ząbków czosnku, ziarenka pieprzu, ziele angielskie i liść laurowy. 4. Mieszanie: Zamknij lub zawiąż woreczek i delikatnie wstrząśnij, aby wszystkie składniki dobrze się wymieszały. 5. Oczekiwanie: Odstaw woreczek na 12 godzin, pamiętając o od czasu do czasu wstrząśnięciu go. Efekt: Po 12 godzinach masz gotowe, pyszne ogórki małosolne, idealne na letnie przekąski! Przepis inspirowany przez znakomitego kucharza Tomasza Strzelczyka https://www. youtube. com/watch?v=-6wiQVsIlQE | |
Dodatkowe informacje: | |
|