Kuchnia Kierowcy

Ekspresowe Ogórki Małosolne w 12 godzin!

  
Autor - Ania_Be
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

• Świeże ogórki
• Sól do zapraw
• Koperek
• Czosnek
• Pieprz
• Ziele angielskie
• 1 liść laurowy
• Woreczek strunowy lub foliowy

Sposób przygotowania:

1. Przygotowanie ogórków: Dokładnie umyj świeże ogórki i odetnij końcówki.
2. Pakowanie: Wrzuć ogórki do woreczka strunowego lub foliowego.
3. Dodaj przyprawy: Dodaj sól do zapraw, świeży koperek, kilka ząbków czosnku, ziarenka pieprzu, ziele angielskie i liść laurowy.
4. Mieszanie: Zamknij lub zawiąż woreczek i delikatnie wstrząśnij, aby wszystkie składniki dobrze się wymieszały.
5. Oczekiwanie: Odstaw woreczek na 12 godzin, pamiętając o od czasu do czasu wstrząśnięciu go.
Efekt: Po 12 godzinach masz gotowe, pyszne ogórki małosolne, idealne na letnie przekąski!

Przepis inspirowany przez znakomitego kucharza Tomasza Strzelczyka https://www. youtube. com/watch?v=-6wiQVsIlQE

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja