Kuchnia Kierowcy

Śliski temat!

  
Autor - nowyheniekstar
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

słonina
cebulka
przyprawy
ogórek małosolny

Sposób przygotowania:

Słoninę przetapiamy na patelni lub innym naczyniu ognioodpornym, kroimy w drobną kosteczkę tak aby jak najbardziej nam się wytopiła, chodzi o to by skwareczki były jak najmniejsze. Gdy ze słoniny uzyzkamy już prawie jednolity płyn wrzucamy doń pokrojoną cebulkę, czekamy aż się ze złoci, trzeba uważać aby nie trzymać długo bo się spali i będzie miała gorzki posmak. Do zawartosci konsystencji dodajemy przyprawy jakie kto lubi. Wszystko zalewamy po kolei w słoiczki jak najmniejsze chodzi o to aby jeden słoik był zjedzony w jak najkrótszym czasie, wiadomo po otwarciu długo nie będzie świeży. Zalane słoiki do 3/4 wysokości odwracamy do góry dnem, po ostygnięciu wciągnięte denko słoika świadczy o dobrze zamkniętym przetworze. Jestem pewien że nie zamienicie tego jadła na żadne kupne pasztety i metki które są nafaszerowane chemią i starym mięsem które po obróbce termicznej trafia z powrotem na półki sklepowe. SMACZNEGO !!! tak przygotowany smaluszek może jezdzić z wami bardzo długo, idziemy tylko po świeże pieczywo i ewentualnie po ogóreczka gdy nie mamy ze sobą, kolega obok na parkingu się oblizuje a my sobie zajadamy / Proponuje poczęstować kolegę będzie zadowolony!!!

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja