Kuchnia Kierowcy

Kaszotto/pęczotto z kurczakiem/indykiem i zielonym groszkiem (zdrowo i z przepisu mogą korzystać cukrzycy🍬 )

  

Autor - Kinia_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Kaszotto
kasza gryczana
pierś indyka bez skóry
groszek zielony (w domu korzystać z mrożonego, w trasie z puszki)
suszone pomidory w oleju z ziołami
oliwa z oliwe
sól
pieprz
ulubione przyprawy
.
.
Pęczotto
kasza jęczmienna pęczak
mięso z udźca indyka bez skóry
groszek zielony (w domu korzystać z mrożonego, w trasie z puszki)
suszone pomidory w oleju z ziołami
oliwa z oliwek
sól
pieprz
ulubione przyprawy

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować.
Mięso pokrojone na drobniejsze elementy (kostka, paseczki - jak komu wygodnie) poddusić na oliwie, dodać groszek (w przypadku mrożonego chwileńkę go podgotować najpierw) i pokrojone na mniejsze kawałeczki suszone pomidory (odsączone z zalewy).
Gdy mięso będzie miękkie dodać kaszę, wymieszać wszystko razem i doprawić do smaku.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja