Kuchnia Kierowcy

[ŚWIĘTA] Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacie

  
Autor - Romka_etransport.pl
Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

1 kg karpia (dzwonki)
3 łyżki mąki
4 łyżki soku z cytryny
1 szklanka oleju
1 łyżka cukru
2 czerwone papryki
sól i pieprz do smaku
0,5 szklanki wody

Sposób przygotowania:

1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę.
2. Następnie karpia obtaczać w mące wymieszanej z solą i obsmażyć z obu stron na oleju.
3. Ocet wymieszać z olejem, przyprawami i wodą, dodać pokrojone, oczyszczone papryki i gotować powoli około 10 minut.
4. Usmażonego karpia włożyć do wystudzonej marynaty i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.
5. Przełożyć do słoików i zapasteryzować - http://www. kuchniakierowcy. pl/porady, wekowanie, 32. html

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja