Kuchnia Kierowcy

[ŚWIĘTA] Łazanki z kapustą - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej

  
Autor - Romka_etransport.pl
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

0,5 małej kapusty
garść suszonych grzybów
duża cebula
olej
około 3/4 opakowania makaronu łazanki
+ opcjonalnie kilka plastrów wędzonego boczku, chudej kiełbasy lub szynki

Sposób przygotowania:

1. Namoczyć grzyby, a następnie ugotować do miękkości.
2. Kapustę posiekać i ugotować w wywarze (mięsnym, warzywnym lub w wodzie z kostką).
3. Pokroić cebulkę, zeszklić ją na oleju a następnie dodać odcedzone grzyby.
4. Jeśli ktoś nie decyduje się na świąteczną, wege-wersję to jest czas żeby przesmażyć również wędlinkę.
5. Zagotować al dente łazanki w osolonej wodzie - zahartować.
6. Kapustę, grzyby i łazanki przesmażyć razem - doprawić solą, pieprzem i papryką.
7. Całość można zapiec w piekarniku, żeby nabrała aromatu.
8. Przełożyć w słoiki i zawekować - http://www. kuchniakierowcy. pl/porady, wekowanie, 32. html

Za przepis dziękujemy syjAnce: )

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja