Kuchnia Kierowcy

Klopsiki na zagryche i kolacje

  
Autor - barney1977
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

Skład na farsz;
1kg mięsa mielonego
3 jajka
2 średnie cebule
1,5 bułki zamoczonej w mleku lub wodzie
Sól
Pieprz
Zalewa;
4 szklanki wody
1 szklanka octu
4 łyżki cukru
1 łyżka soli
1 liść laurowy
4-5 ziarenek ziela angielskiego
ok 5-6 cebuli

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na farsz mieszamy, robimy tak samo jak kotlety mielone tylko z tą różnicą że pieczemy je nie większe niż piłeczki pingpongowe. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia.
Na zalewę cebulę kroimy w talarki, wszystko gotujemy przez 3-4 min.
Gorącą zalewą zalewamy klopsiki poukładane w słoikach.
NIE TRZEBA PASTERYZOWAĆ. Wytrzymuje 4 tygodnie -SPRAWDZONE !!!

Wasze komentarze

Kinia_etransport.pl
2016-04-08 16:36:10
Sezon grillowy na parkingach się rozpoczyna więc przepis się na taką zakąskę na pewno się świetnie sprawdzi
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja