Kuchnia Kierowcy

Tosty francuskie

  
Autor - Romka_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

SKŁADNIKI
4 PORCJE
1 bułka paryska
2 jajka
100 ml mleka
masło

Sposób przygotowania:

PRZYGOTOWANIE

Bułkę pokroić na plastry. W głębokim talerzu widelcem roztrzepać jajka (jak na omlet) z dodatkiem mleka. Rozgrzać patelnię. Bułkę wymoczyć w jajku z mlekiem.
Na patelnię włożyć minimum 3 łyżki masła, rozprowadzić po całej patelni. Gdy zacznie skwierczeć włożyć 4 - 5 plastrów bułki i smażyć przez ok. 2 minuty, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Bułeczka ma być ładnie zrumieniona ale nie spalona, dlatego ogień pod patelnią nie może być zbyt duży. Odkładać na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi.

Do przepisu można używać dowolnego rodzaju pieczywa i podawać w wersji zarówno słodkiej jak i wytrawnej - PEŁNA DOWOLNOŚĆ!

Wasze komentarze

Rambo80
2015-11-08 07:59:45
Witam. super zaraz idę wypróbować przepis. Dzieki narka
marcinl0dz
2015-11-25 09:33:49
Za młody tak się jadło zwykly chleb smażony w jajku :D
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja