Kuchnia Kierowcy

KIEDY SOLIĆ ZUPĘ, ZIEMNIAKI, GROCH, FOSOLĘ?

  
Gotuj z etransport.pl
Autor - Kierowca TIR-a
Grupa: Zioła / Przyprawy / Dodatki
SOLENIE ZUPY. Większość zup soli się mniej więcej na jedną trzecią czasu przed zakończeniem gotowania. Natomiast rosół i zupy pokrewne należy solić mniej więcej na jedna trzecią po rozpoczęciu gotowania. Niektórzy twierdzą, że rosół należy posolić na początku gotowania, ale wtedy staje się nieco mętny.
SOLENIE ZIEMNIAKÓW. Ziemniaki powinno solić się przed rozpoczęciem gotowania. Najlepiej, gdy posoloną wodę odstawimy na godzinę, aby sól się w niej rozpuściła. potem mieszamy ją i dopiero wtedy wrzucamy ziemniaki.
SOLENIE GROCHU, FASOLI. Warzywa strączkowe takie jak groch, soja, fasola, należy solić tuż przed końcem gotowania. Jeśli posolimy na początku, to mimo długiego gotowania, warzywa i tak pozostaną twarde.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja